Pilinzi i maske za negu koze pravo iz kuhinje

Ponuda preparata za negu koze lica je velika,pa nam je lakse neto od toga odabrati nego sami praviti kod kuce. Ako ipak vise volite domace mazalice evo nekoliko predloga:

                                                                     Piling

Pre nego sto naneste piling veoma je bitno da uklonite svu sminku i potpuno ocistite kozu,a ukoliko ste u mogucnosti bilo bi dobro da naparite lice da bi se pore otvorile. Pilingom se ukljanjaju mrtve celije koze i ona ostaje cista,mekana.

    slika preuzeta sa www.wannabemagazine.com

Morska so i maslinovo ulje:pomesati kasiku morske soli sa kasikom maslinovog ulja i mesati dok se smesa lepo sjedini. Smesu naneti prstima na lice i kruznim pokretima istrljati lice ali ne previse grubo. Nakon toga umiti se mlakom vodom i naneti neku hidrantnu kremu.

Soda bikarbona i voda:pomesati 3 kasike sode bikarbone i kasiku vode,naneti na lice i istrljati laganim kruznim pokretima. Ostaviti da odstoji na licu 10-ak minuta pa isprati mlakom vodom.

Secer i voda:pomesati 3 kasike secera (najbolje bi bilo koristiti smedji secer) i malo mlake vode dovoljno da se napravi pasta koja se nanosi na lice. Blagim kruznim pokretima istrljati lice pa ostaviti da odstoji 15-ak minuta. Isprati mlakom vodom.

Kukuruzno brasno i mleka:pomesati 2 kasike kukuruznog brasna i 3 kasike mleka,mesati dok se ne napravi pasta pa ostaviti da odstoji nekoliko minuta. Pastu naneti na lice i blagim kruznim pokretima trljati nekoliko minuta. Isprati mlakom vodom.

                                                             Maska za lice

Maske su nezaobilazan deo nege jer one hrane,hidriraju i ciste nasu kozu.

                                 slika preuzeta sa www.naxi.rs

Med:veoma je vazno da med bude cist,bez secera (nikako onaj iz supermarketa vec kupljen kod nekog pouzdanog pcelara). Naneti med na lice i ostaviti da odstoji pola sata pa isprati mlakom vodom. Koza ce biti cista,sjajna i zategnuta. Ova maska se moze koristiti i nekoliko puta nedeljno.

Med i limun:pomesati kasiku meda sa kasicicom limuna,dobijenu smesu naneti na lice i ostaviti da deluje 10-ak minuta,pa isprati mlakom vodom. Namenjena je masnoj i necistoj kozi,pomaze u lecenju akni i prosirenih pora.

Kvasac i jogurt:pomesati kasiku suvog kvasca sa dve kasike jogurta i pustiti da odstoji 5 minuta. Pastu naneti na lice i ostaviti da deluje 20-ak min. Isprati mlakom vodom. Kvasac je bogat vitaminom B pa tako da je  ova maska je odlicna za problematicnu kozi,sklonu aknama,mitiserima i bubuljicama.

Kvasac i mleko:pomesati kasicicu suvog kvasca sa kasikom mlakog mleka i pustiti da odstoji nekoliko minuta. Naneti smesu na lice i drzati dok se ne osusi. Isprati mlakom vodom. Ova maska je odlicna za masnu kozu.

Banana i med:bananu srednje velicine izgnjeciti viljuskom i dodati kasiku meda,mesati dok se ne dobije glatka pasta. Pastu naneti na lice i ostaviti 10-ak minuta pa isprati mlakom vodom. Maska je namenjena suvoj kozi lica.

Belance:umutiti belance u cvrst sneg i naneti na lice. Ostaviti 20-ak minuta oa isprati mlakom vodom. Za masnu kozu u belance dodati nekoliko kapi limunovog soka,dok je u masku za suvu kozu potrebno dodati malo meda.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Uradi sam - Uskrsnje dekoracije

Essence Sun Club Matt Bronzing Powder

NYX Jumbo Eye Pencile Milk

Fagor - Mini blender Coral SB-250

Schauma Phyto-Caffeine i Cream&Oil šamponi