Nega lica Dr.Hauschka preparatima

                           Dr.Hauschka Clarifying Face Care Kit



Ovo je set mini proizvoda za negu kombinovane i masne koze koji sadrzi 7 proizvoda namenjenih svakodnevnoj nezi,a u apotekama postoji ovakav set namenjen suvoj kozi lica.




Set sam kupila u apoteci za nekih 1300din.,bio je na snizenju,inace je oko 1700-1800din. Moja apotekarka mi je preporucila Dr.Hauschka kozmetiku kao jednu od boljih prirodnih preparata na nesem trzistu. Detaljno me je uputila u to kako se ovi proizvodi koriste,bez nekog trljanja i grubog ciscenja lica kao sto smo svi do sada radili,vec se sve nanosi blagim pritiskom na kozu sto mozete videti i na njihovom oficijalnom videu na You Tube-u.


U setu se dobija sve sto je potrebno za jutarnje i vecernje ciscenje lica za sve tipove koze -Cleansing Cream (krema za ciscenje lica),Clarifying Toner (tonik),kao i dnevnu negu kombinovane i masne koze - Clarifying Day Oil (normalizujuce dnevno ulje),Melissa Day Cream (krema od maticnjaka),takodje se dobijaju maske i kupka za sve tipove koze koji se povremeno koriste - Clarifying Steam Bath (parna kupka za lice),Clarifying Clay Mask (maska od gline za dubinsko ciscenje) i Revitalising Mask (maska za regeneraciju).


Jutarnje ciscenje lica Dr.Hauschka kozmetikom pocinje umivanjem toplom vodom i nanosenjem Cleansing Cream - kreme za ciscenje lica koja se ne utrljava vec nezno utapkava u kozu jer ona na taj nacin stvara vakum i izvlaci necistocu iz nje. Ispira se toplom vodom,dok onima sa masnom kozom preporucuje se da lice na kraju ispljuskaju hladnom vodom. Veoma je prijatnog biljnog mirisa,zrnaste teksture i veoma blaga. Koza je cista i mekana,nije masna niti zategnuta,pore su vidljivo smanjene.


Nakon kreme za ciscenje kao drugi korak u jutarnjem ciscenju lica je Clarifying Toner - tonik koji se nanosi blagim utapkavanjem prstima ili tuferom. Ima prijatan biljni miris,inace kao i cela kolekcija. Ne isusuje niti zateze kozu,smiruje crvenilo i iritacije i smanjuje vidljivost pora.

Ova dva proizvoda su ujedno i jedini proizvodi koji se koriste i za nocnu negu lica jer Dr.Hauschka ne podrzava koriscenje bilo kakvih krema,seruma nocu -bilo sta sto otezava kozi da dise i da se tokom noci regenerise.


U dnevnoj nezi kombinovane i masne koze treci korak je Clarifying Day Oil - normalizujuce dnevno ulje koje koza brzo upija,smanjuje vidljivost fleka i prociscuje pore. Nanosi se blagim utapkavanjem. Prilikom prve upotrebe mislila sam da cu se celog dana sijati pa sam nanela veoma malu kolicinu ulja,medjutim moja koza je toliko lepo prihvatila ovo ulje da sam postala smelija u njegovom koriscenju i veoma sam prijatno iznenadjena njegovim dejstvom. 


Umesto ulja moze se koristiti i Melissa Day Cream - krema od maticnjaka (takodje namenjena masnoj kozi) koja matira delove koze koji su masni,hidrira suve delove,smanjuje crvenilo i smiruje kozu. Takodje se nanosi kao i svi ostali proizvodi blagim utapkavanjem u kozu. Vec prilikom prve upotrebe primeticete kako je koza mekana na dodiri,lisena masnoce i pore vidljivo smanjene.


Jedan od proizvoda koji se koristi 1-2 puta nedeljno a namenjen je svim tipovima koze je Clarifying Steam Bath - parna kupka za lice koristi se nakon kreme za ciscenje tako sto se u ciniju sa kljucalom vodom sipaju 2 supene kasike ove kupke,nagnete se nad cinijom glavom prekrivenom peskirom i parite lice nekih 5-10min u zavisnosti od tipa koze. Ova kupka podrzava prirodno samo-ciscenje koze,otvara pore,smanjuje crvenilo i necistocu,ne isusuje kozu.


Nakon parne kupke preporucuje se koriscenje Clarifying Clay Mask - maska od gline za dubinsko ciscenje. Koristi se tako sto se 1-2 kasicice gline (koja je inace u prahu) pomesa sa malo vode da se dobije glatka pasta i odmah se prstima nanese na lice,vrat i dekolte,izbegavajuci predeo oko ociju. Uklanja se toplom vodom posle 5-10min u zavisnosti od tipa koze. Ova maska dubinski cisti kozu,otklanja izumrle celije sa povrsine,cisti pore i smanjuje fleke. Nakon nje koza je malo zategnuta ali cista i blistava.



I poslednji proizvod iz ovog seta je Revitalising Mask - maska za regeneraciju koja je namenjena svim tipovima koze i koristi se 1-2 puta nedeljno. Nanosi se posle kreme za ciscenje i tonika i to na celo lice ukljucujuci i predeo oko ociju,vrat i dekolte. Uklanja se posle 20min toplom vlaznom krpom. Moze se drzati i duze bez ikakvih negativnih posledica na kozu,ja drzim masku po par sati. Dubinski hidrira kozu,smanjuje prosirene pore,crvenilo i vidljivost fleka. Posle nje koza je mekana,blistava,hidrirana,bez ikakvih iritacija... Sto se maski tice ova je definitivno moj favorit zbog svih blagodeti koje ima na kozu.....


Svi ovi proizvodi u mini pakovanjima mogu se u apoteci kupiti i zasebno,sto je i preporucljivo s'obzirom na to da je ovo veoma skupa kozmetika. 

Dr.Hauschka je prirodna kozmetika koja sadrzi 95% prirodnih sastojaka i kao takvoj joj vredi dati sansu. Ja je sa odusevljenjem preporucujem. Iz ove kolekcije sam vec kupila 5 proizvoda u standarndnoj velicini i to: Cleansing Cream,Clarifying Toner,Clarifying Day Oil,Melissa Day Cream i Revitalising Mask. 



Коментари

Популарни постови са овог блога

NYX Jumbo Eye Pencile Milk

Essence Sun Club Matt Bronzing Powder

Victoria Beauty Cannabis nocna krema

New in #septembar

Natural Wealth Vitamins for the hair